Twitter og LinkedIn for forskere – kursus på Københavns Universitet

Er du forsker på Københavns Universitet? Kurset ’Boost your research career with Twitter and LinkedIn’ kommer til maj 2022. Meld dig til, eller sig det videre!

Kurset er for forskere og kommunikationsfolk, der gerne vil forøge deres rækkevidde og internationale gennemslagskraft på de to platforme. Dette særlige kursus er åbent for alle forskere på Københavns Universitet, men jeg tilbyder et lignende kursus på andre universiteter.

Du tilmelder dig på siden her (log ind, hvis du ikke kan logge ind, skriv en email til mig, så sender jeg detaljerne).

Der er en mere detaljeret kursusbeskrivelse under denne korte video, der introducerer kurset:

Her nedenunder er en dansk version af kursusbeskrivelsen. Kurset bliver afholdt på dansk, hvis alle deltagere er danske – ellers på engelsk:

Photo permission by @_kapitan__buran

Giv din forskerkarriere et løft med Twitter og LinkedIn

Platforme som Twitter og LinkedIn gør det muligt at række ud til andre eksperter og potentielle samarbejdspartnere i hele verden, og få et globalt publikum til dit eget forskningsområde.

Se hvordan du som forsker og kommunikationsmedarbejder effektivt kan overvåge forskningsområder, dele via Twitter og LinkedIn netværk, samt integrere sociale medier i konferencer, seminarer, forskning og formidling.

Mål

Målet er at du kan:

  • finde og producere indhold til Twitter og LinkedIn i din forskning, og hvordan du kan dele det med størst gennemslagskraft
  • skabe en rutine og koncept for sociale medier, der passer til din personlighed og dit forskningsområde

Indhold

Du får en introduktion til hvad Twitter og LinkedIn kan hver for sig, og hvordan du som forsker og formidler kan få dem til at spille sammen.

I kurset vil vi gennemgå hvordan du:

  • opsætter personlige, automatiserede rutiner til overvågning og filtrering af nyheder indenfor specifikke forskningsområder.
  • integrerer sociale medier i events og konferencer
  • får andre engageret i din forskning
  • kan crowdsource indhold til specifikke forskningsprojekter
  • får et personligt socialt mediebrand
  • bruger Twitter til at forøge din rækkevidde og definer dit eget ekspertisefelt på et internationalt plan
Twitter og LinkedIn kursus

Kurset vil bl.a. introducere dig til offline-online teknikker til networking ved events og konferencer. (Foto: Esther Vargas, Flickr, Creative Commons license)

Kursusformat

Kurset består af to formiddagsworkshops (4,5 timer) med tre uger imellem. Der hører en times forberedelse til den første workshop, og der er en til to timers hjemmearbejde imellem de to workshops.

Før, eller til, den første workshop, vil du blive sat sammen med et eller to træningspartnere. Du vil møde dem en gang (på Zoom) i perioden imellem de to workshops.

Første workshop: Udgangspunktet er målet for din egen forskning og forskningsnetværk. På den første dag lærer du hvordan man anvender Twitter og LinkedIn til at opnå dette mål. Kan dit eget forskningsområde eller faglighed anvendes i en rutine eller koncept på Twitter eller LinkedIn? På den første dag prøver vi at finde ud af hvordan.

Hjemmearbejde: Imellem de to workshops er dit hjemmearbejde at udføre dit nye koncept eller starte med at netværke ved hjælp af en sociale medierutine.

Anden workshop: I den anden workshop får du feedback fra underviseren (Mike) og dine kursusfæller om dit sociale mediearbejde. Du vil blive introduceret til monitorerings- og analyseredskaber, og lære hvordan du kan målrette tweets og LinkedIn opslag.

Målgruppe og deltagere

Kurset henvender sig til forskere, og til medarbejdere der formidler forskning på Københavns Universitet.

Forudsætninger og forventninger

Kurset er relevant for både begyndere og erfarne brugere. Du skal dog have oprettet en Twitter konto, være på LinkedIn, og kende de mest basale funktioner på platformene inden kursets start. Hvis du er begynder, så skal du regne med at afsætte to timer inden kursets start til forberedelse. Alle deltagere får link med adgang til introduktionsvideo inden start.

Skriv til Mike Young på mike@mikeyoungacademy.dk hvis du har spørgsmål vedrørende det nødvendige forhåndskendskab.

Bemærk: Kurset afholdes på engelsk. Hvis alle tilstede taler dansk, afholdes kurset på dansk.

Datoer:  20. maj og 10. juni 2022, fra 09:00 til 13:30 (inkl. frokost)

Du tilmelder dig dette kursus på Københavns Universitet her. (med log ind, Hvis du ikke kan logge ind, så skriv en e-mail til mig, så sender jeg detaljerne).

Kursusgebyr:

DKK 1.210

Har dit institut, fakultet eller universitet behov for at løfte forskernes internationale gennemslagskraft og karriere? Mine workshops og kurser i sociale medier introducerer forskere til den systematiske brug af Twitter, LinkedIn og andre specialiserede sociale medier samt monitoreringssapps. Alle Mike Young Academy workshops er øremærket og designet til specifikke videnskabelige felter. Hvis der skulle komme en nedlukning i forbindelse med Covid-19, kan mine workshops flyttes online som en kombination af online sessioner med grupperum (‘breakout rooms’), individuel feedback og hjemmearbejde. 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *